Translate

Creative Commons

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Eco-Mama està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons

Creative Commons

diumenge, 22 de desembre del 2013

Tipus de bolquers de tela








Com us podeu imaginar, hi ha un munt de tipus diferents de bolquers de tela, des del més clàssic i poc pràctic (un tros de tela doblegat més un cobertor impermeable) fins al més modern (molt pràctics i semblats als d’un sol ús)
 
I la gent em diu: - Marta, em perdo. I no m'estranya…

A veure si us puc ajudar.

Els separarem en dos tipus; els que necessiten cobertor a part i els que porten el cobertor inclòs
.



  • Dins dels que necessiten cobertor a part tenim: els que requereixen ser doblegats i els que tenen forma de bolquer


.Els que requereixen ser doblegats:

 

-Els planers. Són trossos de tela gran que permeten ser doblegats de moltes formes diferents i requereix pràctica i tècnica de doblegat. Se solen amarrar amb snappis o imperdibles.




 



-Els preplegats. Són trossos de tela rectangular que també permeten doblegar de moltes formes però són més senzills que els plànols ja que són mes petits, vénen preplegats i porten incorporat un panell absorbent central. Se solen amarrar amb snappis o imperdibles.

 

.Els que tenen forma de bolquer:

 
 
-Els contorn. Té la forma d'un bolquer i no necessiten ser doblegats, porta un absorbent extra en el centre. Se solen amarrar amb snappis.




  
-Els ajustats. Són com un bolquer d'usar i tirar, ve amb botons o velcro i porten elàstics en la cintura i cames. Són súper absorbents però engruixen molt.

Tots ells han de posar-se amb un cobertor impermeable ja que, encara que siguin molt absorbents, no són impermeables i mullarien la roba del bebè.






  • Els que porten el cobertor inclòs són els més moderns i pràctics i, en el seu ús, són els més semblats als d'usar i tirar. Dins d'aquest grup trobem:

 
-Tot en un; que com diu el seu nom, és un bolquer amb l'absorbent i el cobertor en una sola peça. L'avantatge tant a l'hora d'usar, com de rentar, com d'emmagatzemar, és està, que és una sola peça i això fa que sigui més ràpid i pràctic. El desavantatge que té és que, en ser una sola peça, costa més que s'assequi i això normalment fa que hagis de tenir més unitats.




 


-Tot en dos; la seva funcionalitat és la mateixa que tot en un, molt ràpid i pràctic de posar però en dues peces que solen anar unides i permeten ser separades i en separar-les, facilita l'assecat.



 
-Emplenables; és un bolquer d'una sola peça què porta una butxaca i est permet ser emplenat amb els absorbents necessaris.







-Calcetes d'aprenentatge; sol ser com un tot en un, però en format calcetes perquè ells les hi puguin pujar i baixar solos. Estan dissenyades per facilitar el moment de deixar el bolquer i absorbir les petites fuites i evitar que la roba es mulli.


-Bolquers de natació; és un bolquer/vestit de bany que permet ser mullat i submergit en aigua però lliure de fuites.




I com no, no ens podem oblidar dels Accessorisper a bolquers:



Absorbents: són les parts internes dels bolquers, les que absorbeixen el pipi i n’hi ha de mil materials i formes (Microfibra, cànem, bambú, cotó...).
  
Absorbents de nit: són absorbents extres per absorbir a la nit i evitar fuites quan estan més hores amb el mateix bolquer.



Snappis. Són unes peces toves en forma de T amb unes dents en els extrems que permeten agafar els absorbents planers, preplegats i contorns ja que no porten fermalls ni velcro.









Forros biodegradables: són uns paperets que es posen entre el bolquer i el culet del nadó i faciliten la seva neteja i la recollida de les deposicions. Existeixen forros gruixuts (per la caca de llet) i fins (per caques sòlides)


Tovalloletes rentables: n’hi ha també en diferents materials (Microfibra, cànem, bambú, cotó...) i grandàries i, amb una mica de solució líquida (aigua, aigua amb oli, aigua amb oli i sabó…), són el millor per a la neteja del culet, sense haver d'usar tovalloletes d'un sol ús.


Bosses impermeables: la millor solució per posar els bolquers bruts quan surts de casa. Que el panyalejar no et pari!






Però la gent sempre em diu:

- Val, deixa't de rotllos, però tu quins bolquers fas servir?


Doncs us diré quins són els que fem servir nosaltres i perquè, deixant clar que aquesta és la meva opinió i pot ser que no sigui la mateixa que la d'una altra mare panyalera. Vaja, per a gustos bolquers!

Després de provar-los gairebé tots i pel que fa referència tant a la funcionalitat, com a la plasticitat, com a l'ús, com al rentat, com a l'assecat, com al emmagatzematge i per relació qualitat preu, nosaltres usem els bolquers tot en dos de
pop in



Coses que m'agraden dels bolquers pop in


  • Són unitalla, o sigui que els ha fet servir des que va néixer (per ser més exactes des que li va caure el melic) i espero fer-los servir fins que deixi el bolquer.
  • Van amb velcro i això els fa molt ràpids de posar.
  • Els seus absorbents són fins però súper absorbents, de bambú ecològic. El bambú té propietats antibacterianes, és molt suau i amb una alta transpirabilitat. El bambú és una planta d'alt creixement que no necessita pesticides i és 100% biodegradable.
 

  • Els seus cobertores són de colors i models preciosos, alegres i divertits, i s'uneixen i separen dels absorbents amb un simple clic.
 
  • En ser tot en dos, es separen de l'absorbent i el seu assecat és més ràpid.
  • Les seves barreres anti-fuita, ajuden al fet que s'ajusti millor i a evitar fugides.

I moltes més cosetes que segur que em deixo.



Espero que els hagi servit d'ajuda

!A panyalejar s'ha dit!





T'animem a descobrir els bolquers de tela entre els nostres productes.


Per a més informació us podeu apuntar a la propera xerrada de "bolquers de tela" en el mail info@ecomama.cat o per whatsapp al 646382320



Article en Castellà "
Tipos depañales de tela"


També pots consultar el nostre 
Facebook

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada