Translate

Creative Commons

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra de Eco-Mama està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons

Creative Commons

diumenge, 6 d’octubre del 2013

Tenir un nadó feliç és gratuït!




Tenir un nadó feliç és gratuït!  
(l’enganyifa de les llistes de naixement)


És preciós observar com un nadó amb les seves necessitats bàsiques cobertes, sovint és un nadó feliç, tranquil i satisfet. Però, quines són aquestes necessitats bàsiques? Tenen alguna cosa a veure amb les aclaparants llistes de naixement que posen en disposició les botigues de puericultura o fins i tot les cerques per Internet? Cap ni una!     

Les úniques necessitats reals que té un nadó són: Aliment (lactància materna a demanda); Braços (per garantir el seu desplaçament i regular-li la temperatura); Atenció i cures necessàries (bany, higiene...); i Afecte (amor, petons, abraçades...); i totes elles són gratuïtes!  La resta, són necessitats que la societat ha creat  als pares.


 
Proposo un joc; aneu a un buscador online i escriviu a la barra superior, “Lista de nacimiento”, obriu la primera opció de totes, si us surt la mateixa que la meva (imprimint-la, són 3 pagines) ens adonem que si donem pit, ja ens sobra més d’¼ part de la llista. Ara us animo a buscar, per exemple, tots els aparells que estan pensats per posar el nadó a dormir, a mi em surten els següents: Un bressol, un bressol transformable, un llitet de baranes, un moisés, un bressol portàtil, un minibressol cistella, un altre moisés i hi podríem afegir;  un cotxet (on solen dormir) i  un portanadó (on també solen adormir-se)

9!!! Si els contem, me’n surten 9!!!!

Creieu que ens calen 9 aparells per deixar el nadó a dormir? però si tots sabem que un nadó, quan neix, no té millor lloc on dormir que els braços de la seva mare o pare, és l’únic lloc que li ofereix la seguretat, temperatura i atencions necessàries per desenvolupar-se correctament.


Jo reduiria els aparells per dormir a 3 de pràctics (que no vol dir necessaris) un llit , un cotxet i un portanadó, però vaja, això va a gust de cada un. Cada família és diferent, cada mare és diferent i cada nadó és diferent i les meves necessitats no tenen perquè ser les teves.


Però i així, que faig? Com sé el que haig de comprar i el que necessito?

Cal ser crític i escoltar-se a un mateix, i més en aquests moments en qué la passió ens cega. La industria dels nadons s’aprofita de la nostra inexperiència i la il·lusió i ganes que tenim de fer-ho bé i que al nostre nadó no li manqui de res. Aquesta, ens crea falces necessitats i fan que oblidem que el bàsic per garantir la seva supervivència i aconseguir el seu benestar és gratuït i ho duem sempre a sobre (aliment, braços i afecte).

També és molt interessant reutilitzar totes aquelles coses que farem servir per un temps molt reduït i, altres mares, estaran encantades de deixar-nos; d’aqueta manera estalviarem diners, guanyarem en espai, donarem un bon exemple als nostres fills i evitarem comprar per comprar i omplir la nostra llar d’objectes inútils.

I per últim, a l’hora de comprar o fer una llista, ajuda molt un bon assessorament (tant d’una amiga com d’una professional honesta) d’algú que sigui mare i es preocupi per “realment” ajudar-te a trobar allò que necessites TU, allò que et pot ajudar en la criança i que no et creï falses necessitats.


Tenint en compte que el meu fill va néixer al desembre, us podria dir allò que he fet servir de veritat durant els primers mesos i m’ha facilitat el dia a dia (que en cap cas vull dir que sigui  imprescindible):
    • Portanadons ergonòmic
    • Bolquers de roba
    • Tovalloletes de roba
    • Banyera shambala (per banyar en posició vertical)
    • Llima i tallaungles
    • Maxi cosi pel cotxe
    • Roba (sobretot pijames, bodis, pantalonets amb peu i gorrets)
    • Jaqueta de porteig
    • Sostens de lactància
    • Discos absorbents de roba 
    • i alguna cosa més que probablement em deixo.


No hem fet servir: ni cotxet, ni xumet, ni biberons, ni esterilitzadors, ni cremes, ni colònia, ni termòmetre de bany, ni esponja, ni vigila nadons, ni moltíssimes coses més que ens venen com imprescindibles...

De totes maneres,que cadascú compri alló que cregui convenient i li vingui de gust, faltaria més! i hi ha un munt de coses que tot i no haver fet servir, considero que poden ser molt pràctiques per segons qui, i com sempre, depèn de la persona, el nadó, la família, l’estil de vida, de criança, els ideals i moltes coses més. Però si ens fem la pregunta: “Que necessita el meu fill/a per ser feliç?” la resposta serà quelcom que no es pot comprar a cap botiga.





Per a més informació sobre el tema, consultes o assessorament,


646382320
www.eco-mama.webs.tl

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada